од 19.04.2021 до 23.04.2021.године
Датум |
Дан |
Доручак |
Ужина |
Ручак |
19.04. |
Понедељак |
Чај,намаз са поврћем и сусамом,хлеб (каша ) |
Интегрални штапић (рижолино) |
Јунећа чорба,шпагете са млевеним месом, (поврће са јунетином) |
20.04. |
Уторак |
Чај ,домаћа рибља паштета ,хлеб(каша) |
Гриз (гриз) |
Ћуфте у парадајз сосу,гарнир макарона,свеж купус,хлеб(пасирано) |
21.04. |
Среда |
Јогурт,павлака,пилећа прса,хлеб (каша) |
Крофна (печена бундева) |
Бирјам од спанаћа са млевеним месом,кисело млеко,хлеб(пасирано) |
22.04. |
Четвртак |
Чај,крем сир са сланином, хлеб (попара) |
Сутлијаш (сутлијаш) |
Динстана шаргарепа,пилеће печење,хлеб-наполитанка(пасирано) |
23.04. |
Петак |
Млеко,ролница са малином (качамак) |
Јабука-кекс (банана) |
Рестован кромпир,фаширана шницла,хлеб (пасирано) |
Датум |
Калорије |
Беланчевине |
Масти |
Угљени хидрати |
Минерали |
Витамини |
||||
Ca |
Fe |
A |
B1 |
B2 |
C |
|||||
19.04. |
916/911 |
32.7/30.1 |
32/30.3 |
140/136 |
307/853 |
5.8/4.41 |
721/725 |
0.49/0.76 |
1.29/0.76 |
13/11 |
20.04. |
910/899 |
31/29 |
30.2/28.4 |
133/127 |
532/374 |
25/24 |
352/374 |
0.60/0.57 |
0.75/0.71 |
12/10 |
21.04. |
907/891 |
33.4/31.7 |
31.7/29.4 |
136/111 |
358/499 |
10.4/14 |
573/426 |
0.44/0.45 |
0.73/0.71 |
13/14 |
22.04. |
917/906 |
32/30 |
33.9/30 |
155/129 |
544/471 |
6.9/5.2 |
270/250 |
0.39/0.21 |
0.64/0.59 |
4/3 |
23.04. |
912/901 |
33,5/31,2 |
31,9/29,3 |
141/125 |
435/549 |
12/11 |
479/443 |
0,50/0,47 |
0,59/0,66 |
16/12 |
Просек |
912/901 |
32/30 |
31/29,8 |
141/125 |
435/535 |
13/11 |
442/413 |
0,51/0,48 |
0,58/0,56 |
11,6/10 |
Напомена: у загради је јеловник за децу јасленог узраста и узраста 6-12 месеци
Јеловник саставила комисија у саставу: Дејан Николић -шеф кухиње „Бамби“, Цогољевић Ана-нутрициониста